OVER ONS


Opgericht

1946


Een duik in 65 jaar geschiedenis.

De Mariakerkse toneelvereniging Nut & Vermaak bestaat al sinds 1946. Oorspronkelijk was er enkel plaats voor mannentoneel, maar dat veranderde in de jaren 70 toen ook de vrouwen hun weg naar het podium vonden. In
1996, bij het vijftigjarige bestaan kreeg Nut & Vermaak de titel Koninklijke vereniging.
Nu staat Nut & Vermaak voor een bloeiende vereniging waar toneel centraal staat, maar waar zeker ook plaats is voor muziek en film. Met minimum twee producties per jaar krijgen alle leden ruimschoots de kans om hun talenten te etaleren. En reken maar dat we het dan niet enkel over acteurs en actrices hebben. Ook regisseurs, schrijvers, grimeurs, decorontwerpers en muzikanten zijn absoluut nodig voor een geslaagde voorstelling.
Eind 2003 moesten we de vertrouwde parochiezaal verlaten. Daardoor beschikken we niet meer over een vaste speellocatie. Maar dit houdt ons niet tegen om ermee door te gaan. Met de nodige creativiteit wordt telkens een geschikt podium gevonden. Dat we daarvoor al eens buiten de grenzen van Mariakerke optreden, wordt ons niet kwalijk genomen door de trouwe en brede aanhang.
In 2010 werd Nut en Vermaakadee boven de doopvont gehouden. Deze enthousiaste jongerenafdeling van Nut Vermaak betekent nu al een wissel op de toekomst.